Dark Light

Old Dream så dagens lys i 1995

Old Dream startet som oppdrettet til Ingebjørg og Nils Henrik Agerup. I dag er det Ingebjørg Agerup og datteren Ina som driver kennelen. Rasen er selvsagt Old English Sheepdog. Vi bor i Norge like ved Tønsberg, 90 km syd for Oslo. I 1995 fikk vi vårt kennelnavn “Old Dream”. Vi har hittil hatt syv valpekull med til sammen 57 valper. Vårt mål med oppdrettet er å gi andre gleden av å dele livet med en ekte OES. Det vil si at vi ønsker å avle frem trivelige, sunne og rasetypiske Old English Sheepdogs.

Ingebjørg sin første hund fikk hun mast seg til som 13 åring. Da hadde hun vært nabo med en Old English Sheepdog ved navn Paddington siden hun var 5 år, så hund var lik OES. Fleur (White Mansion Quelques Fleur) var født 31.12.1970. Det er henne som er tegnet i logoen vår. Ingebjørg og Nils Henrik kjøpte sin første OES, Amica (Proper Charm Amica) i 1980. Mens de hadde Amica fikk de tre barn, Ina, Johannes og Siril.

I 1993 kom Pandora (Mandora’s Charming Pandora) fra Mandoras kennel. Pandora fikk to valpekull og ble stammoren til Old Dream kennel. Fra Pandoras første kull beholdt vi Minnie. I dag har vi fire Old English Sheepdogs; Nikita, Alpha, Nemi og Melba. Vår yngste tispe er Nikita som kom til oss våren 2021. Nikita er vår 13. OES – så vi har god Old English Sheepdog erfaring.

Ingebjørg har gått på utallige kurs: dressurkurs, agilitykurs, sporkurs, hundespråkkurs og på hunde- og utstillingstreninger. Hun har også konkurrert i lydighet med både Amica og Pandora. Ina har trent og konkurrerer med hundene våre i agility – noe de har elsket. Ema klarte å kvalifisere seg helt til den øverste klassen i agility, klasse 3, og det er det ikke mange Old English Sheepdog som har klart.

Hver dag er vi i skogen på tur med hundene våre. Ellers liker vi å vise frem hundene på utstilling. Det er en god anledning til å holde dem i god pelskondisjon. Det er også alltid hyggelig å treffe andre sheepdogeiere, enten det er her hjemme eller i utlandet.

Vi er også aktive i Norsk Old English Sheepdog Klubb der Ingebjørg er leder og Ina er redaktør for klubbens medlemsblad. Når Solkysten Old English Sheepdog har turer og treff på Østlandet er vi alltid med. Her treffes Old English Sheepdog eiere med sine hunder for hygge, tur og kake. Det er et flott syn å se så mange OES på tur sammen. Det blir man glad i hjertet av.