Dark Light

Agility – også for Old English Sheepdogs

Agility er en fantastisk hundesport som er gøy både for hund og fører. På agilitybanen er det mange ulike hindere. Det er vanlige hopphinder, lengdehopp, hjul, slalom, tunneler, pølse og av og til er det også mur . I agilityklassene er det i tillegg felthinderene møne, stige og vippe som hunden skal forseres.

I Norge arrangeres det rundt 40 konkurranser i året. Man kan delta i to klasser, agility og hopp. I tillegg kan man være med å gå lag og av og til også tunnel cup. Man starter i klasse 1 og den høyeste klassen er klasse 3. For å rykke opp i klassene trenger man 3 feilfrie løp innenfor standartiden. For å rykke opp til klasse 3 kreves det i tillegg at man får pallplassering.

Det kreves mye trening for å bli god. Alle hinderne skal læres inn og føreren skal også lære seg ulike handlingsteknikker. Man kan starte med trening allerede når man får valp i huset med å leke med valpene og trene på grunnleggende feltatferd.

Ina trener med våre Old English Sheepdog, EmaMelba og Nemi. De trener i en privat treningsgruppe som kaller seg for Agilityjunkies. Ina og Ema er første norske OES i de høyeste klassene, klasse 3 hopp og klasse 3 agility.

Ema – The Old English Agilitydog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *